Hemaco zet zich in voor schoolbouwproject in Senegal

bouwprojectsenegal.jpg Dendermonde – In het kader van de viering van zijn 175 jarig bestaan organiseert het Heilige Maagdcollege een aantal solidariteitsacties. Het doel is geld inzamelen voor het schoolbouwproject in Senegal. Bekijk hier en hier een aantal beelden die leerlingen Leenke en Kwinten tijdens hun bezoek aan het project maakten.

“Van 8 tot 22 juli trekken een 16 laatstejaars onder leiding van priesterleraar Johan Poppe naar Senegal om daar letterlijk de handen uit de mouwen te steken in samenwerking met vzw Bouworde uit Leuven. Leenke De Donder en Kwinten De Smet gingen er in oktober op prospectie”, aldus Hans Vanhulle, algemeen directeur.

Op dit ogenblik werd via allerhande acties al 14.100 euro ingezameld. “De komende weken is het de beurt aan de oudere leerlingen om fondsen te verzamelen”, vertelt Hans Vanhulle.

Op woensdagnamiddag 28 april tussen 13 en 16 uur wordt de oude Denderbedding even als racekanaal benut. Leerlingen peddelen in rubberboten met 3 à 4 leerlingen per boot tegen elkaar. Het traject ligt tussen de afdamming aan het Scoutsplein en het Sas.

Hans Vanhulle : “In de nacht van 11 op 12 mei gaat ons internaat voor één nacht opnieuw open. De leerlingen kunnen zich inschrijven voor een lessenmarathon en moeten via sponsoring een nacht ‘kostgeld’ van 35 euro per persoon ophoesten. Zij zullen zich vrijwillig onderwerpen aan de huisregels van het internaat in een combinatie van lessen, ontspanningsactiviteiten, avondmaal, slapen gaan en ontbijt.”

Wie dit project wil steunen, kan dat op rekeningnummer 431-4747641-43 van vzw Steunfonds met vermelding ‘Bouwproject SN/1000’.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie