Zoek

Ros Beiaardgedicht via het internet

lucpieters.jpg
Dendermonde – Luc Pieters droeg tijdens de vorige twee Ros Beiaardommegang het fiere ros, maar zal dit jaar de ommegang vanop de tribune bekijken. Het is met pijn in het hart, want de manier waarop hij praat over het Ros Beiaard verklapt een grote liefde voor de folklore en de traditie van ’t Peirt. “Ik ben te oud geworden”, zegt Luc Pieters. “Het is nu aan de jonge mannen om het Ros Beiaard te dragen.” Als Dendermondenaar in hart en nieren verwerkte hij een gedicht over ’t Peirt in een eigentijdse computerpresentatie dat via het internet wordt verspreid. “Het gedicht werd samen met andere berichten in 1952 door mijn vader op klankband gezet en naar Belgisch Congo gebracht. Op die manier konden de Dendermondenaren in Congo ook meegenieten van de Ros Beiaardommegang toen. Ik heb een deel van het gedicht opnieuw ingesproken en voorzien van een aantal foto’s”, vertelt Luc Pieters. “Ik stuurde het ook naar de Draeckenieren in Aalst, maar kreeg voorlopig nog geen reactie”, lacht hij.

Klik hier om het bestand te downloaden (.pps; 10Mb)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie