Commissie Archief presenteert ‘Kalleke Step en de magische munt’

Dendermonde – Het beeldverhaal ‘Kalleke Step en de magische munt’ laat kinderen op een fijne manier  kennismaken met archief. Het met striptekeningen geïllustreerde verhaal vertelt over de zoektocht van Kalleke Step in de archieven naar de geschiedenis achter een opgegraven geraamte van een Viking en een munt. Als blijkt dat de munt ook magische krachten bezit, beleeft hij een avontuur om nooit te vergeten… De publicatie is een initiatief van de ‘Commissie Archief’ van de kindergemeenteraad van Dendermonde. Onder begeleiding van een medewerker van het stadsarchief maakten de 7 commissieleden kennis met archiefstukken van de middeleeuwen tot nu, voortgebracht door Dendermondse stadsdiensten, kerkraden, kloosters en abdijen, privé-personen en bedrijven.

De Commissie Archief van de Kindergemeenteraad van Dendermonde‘Kalleke Step en de magische munt’ wordt door de commissieleden aan het publiek voorgesteld op de slotzitting van de kindergemeenteraad, op 11 mei om 16 uur in Zaal Steenpoort. Leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs die samen met hun leerkracht een bezoek brengen aan het stadsarchief ontvangen het beeldverhaal gratis aan het einde van de rondleiding. Vanaf 12 mei is het ook te verkrijgen in het stadsarchief, de jeugddienst, het Zwijvekemuseum en het Vleeshuismuseum aan de prijs van 2,50 euro. Bestellen (telefonisch of via mail) mogelijk aan de prijs van 4,18 euro (incl. verzendingskosten).

Meer info: Stadsarchief Dendermonde, Franz Courtensstraat 11, 9200 Dendermonde, 052/25.11.95, archief@dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord