Zoek

Drumband geeft er een mep op

Sint-Gillis – Chirodrumband Kreaboem laat op zaterdag 8 mei om 18 uur tijdens de twaalfde ‘Night of the Drums’ zien wat het in zijn mars heeft. Op het plein voor de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis geeft de drumband een concert.

Aan de basis van de drumband ligt de muziekkapel die in de jaren zestig door chirogroep Boemerang werd opgericht. De werking van de muziekkapel kende vele hoogte- en dieptepunten. Onder impuls van Dirk Van den Bossche werd de muziekkapel nieuw leven geblazen door de blazers te schrappen en resoluut te kiezen voor een combinatie van slagwerk en het geluid van marching bells. Er volgden een massa optredens in binnen- en buitenland. Begin 2006 zette Dirk Van den Bossche een punt achter zijn drumbandcarrière. Intussen heeft Koen De Boeck de muzikale leiding van de band. Vijf jaar geleden werden 16 vendeliertjes, chiromeisjes tussen 8 en 11 jaar, aan het korps toegevoegd. De leiding van de ‘vlagjes’ is in handen van Anneke Van den Steen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie