Wat mag en wat mag niet op zondag 30 mei?

Dendermonde – Het Ros Beiaardcomité neemt geen risico’s en doet er alles aan de ommegang van zondag 30 mei veilig te laten verlopen. Hieronder een overzicht van wat kan en wat niet kan.

Geen rolwagens op de Grote Markt
Om veiligheidsredenen zijn rolwagens niet toegelaten op de Grote Markt. Op de omloop zijn aparte zones voorzien maar deze plaatsen zijn al volledig gereserveerd.

Geen banken, stoel en tafels
Er mogen geen banken, stoelen, tafels, kramen of andere voorwerpen worden geplaatst in de binnenstad zonder schriftelijke toelating van het Ros Beiaardcomité.

Geen ambulante handel
In een straal van 100 meter rond en in de binnenstad mag op de openbare weg geen ambulante verkoop plaatsvinden. “Het Ros Beiaardcomité heeft ervoor gezorgd dat er voldoende eet– en drankstanden op de omloop zullen staan”, aldus het comité.

Geen publiciteit
Het is niet toegelaten publiciteit te maken tijdens de Ommegang, ook niet op de verschillende parkings.

Terrasstructuren moeten verdwijnen
Vanaf donderdag 20 mei moeten alle vaste terrasstructuren langs de omloop in de binnenstad worden verwijderd. Tafels en terrasstoelen kunnen blijven staan uiterlijk tot en met maandag 24 mei om 20.00 uur.

Foto’s maken, film- en geluidsopnamen verboden
Het is niet toegelaten de publiekszones en/of tribunes te verlaten voor het maken van foto-, film– en geluidsopnames zowel tijdens de repetities als tijdens de Ommegang zelf. Zonder toelating van het Ros Beiaardcomité zijn professionele opnames eveneens verboden.

Enkel officiële bevlagging
Het is verboden vlaggen en spandoeken uit te hangen, behoudens de officiële bevlagging aan openbare gebouwen of het uithangen van vlaggen met het officiële Ros Beiaardlogo.

Honden niet toegelaten op openbare plaatsen
Voor de veiligheid van de bezoekers van de Ros Beiaardommegang worden honden niet toegelaten op openbare plaatsen in de binnenstad.

Geen vuurwerk
Het is verboden vuurwerk af te steken of voetzoekers te gooien.

Geen markt op maandag 31 mei
Er zal op maandag 31 mei geen markt plaatsvinden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord