Zoek

130 leerlingen brengen musical Amarantha

Dendermonde – Op 12 en 13 juni brengen leerlingen van Het Laar de musical Amarantha. De musical werd geschreven en geregisseerd door Kurt Even, turnleerkracht van de school. De muziek werd gecomponeerd door Christoph Chokier, zoon van Magda Steenhouwer oud-turnleraar van de school.

“Zij zorgt overigens voor de aangepaste kledij die voor elke leerling op maat wordt gemaakt”, vertelt directeur Raf Lambrechts enthousiast. “Een werkgroep van 7 leerkrachten is sinds december met het project bezig. Zij hebben het script herschreven in dialoogvorm dat sinds januari gebruikt wordt als leesteksten op verschillende niveaus om het technisch lezen te oefenen. Op deze manier zijn de leerlingen reeds vertrouwd met de inhoud van het stuk.”

De musical werd mee mogelijk gemaakt door onder meer de stedelijke sportdienst en het deeltijds onderwijs Trefpunt. Aan de musical nemen ongeveer 130 leerlingen deel. Op vrijdag 11 juni om 9.30 uur vindt een extra voorstelling voor de scholen uit de regio plaats.

Amarantha wordt opgevoerd op zaterdag 12 en zondag 13 juni in de feestzaal van het Heilige Maagdcollege aan de Noordlaan.

Meer informatie en reservering : 052 21 52 13.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie