Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

“Het Ros Beiaard stond te koop op Kapaza”

_rosbeiaardommeganginappels.jpg
Appels – De leerlingen en leerkrachten van basisschool ‘De Oogappel’ bereiden zich op een opmerkelijke manier voor op de Ros Beiaardommegang. De school plant op vandaag
een eigen versie van de ommegang door de straten van Appels.

“We werken al sinds het begin van het schooljaar naar de Ros Beiaardommegang toe en onze apotheose wordt een eigen ommegang waar onze kinderen aan deelnemen”, vertelt leerkracht Els Verwaeren. “Aanvankelijk waren we van plan zelf een Ros Beiaard te maken met de hulp van de leerkrachten en een aantal dorpsgenoten, maar dat bleek al snel te duur. Het zou ook teveel tijd kosten. Omdat ik nogal wat materiaal voor mijn lessen via de zoekertjeswebsite Kapaza koop, vond ik tijdens het surfen tot mijn grote verbazing een levensgroot Ros Beiaard te koop. Het paard werd verkocht door een carnavalgroep uit Baasrode omdat ze voor het paard geen plaats meer hadden”, vertelt juf Els enthousiast. “Met de hulp van Wim Tonnelier en Geert De Boeck zijn we het paard in Baasrode gaan ophalen en staat het nu op de speelplaats van onze school.” Toen bleek dat het paard geen pluimen hadden, kwamen de broers Veldeman ridderlijk ter hulp. “Zij lenen ons de mooie pluimen voor het paard”, glundert juf Els.

De voorbereidingen voor de Appelse ommegang zijn in volle voorbereiding. “Het wordt een speciale dag voor onze kinderen”, zegt Els Verwaeren. “We hebben kostuums gemaakt en een eigen Ros Beiaardlied gemaakt. Er zijn zelfs muzikanten van de plaatselijke harmonie die mee opstappen.” De ommegang vindt plaats op vrijdag 28 mei vanaf 13 uur en gaat via de Hoofdstraat, Sint-Apolloniastraat, Heidestraat, ’t Zand en Heirstraat terug naar de school.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie