Belgica en het jaar van de buren

belgicaseizoen20102011.jpg Dendermonde – Cultuurcentrum Belgica presenteerde op 3 juni tijdens een verwenavond zijn programmering voor volgend seizoen. Het programma staat sinds een paar dagen ook online en er is een nieuwe seizoensbrochure beschikbaar.

Het seizoen 2010-2011 wordt een hommage aan de bewoners van de Kerkstraat waar het cultuurcentrum zich bevindt. “We wilden wel eens weten wie er vanaf nu in Dendermonde het geluk heeft op beide oren te kunnen slapen tussen literatuur enerzijds en muziek, theater, beeldende kunst etc. anderzijds”, aldus directeur Bart Van den Broucke. Met ‘literatuur’ wijst Bart Van den Broucke op de nieuwe stedelijke bibliotheek in de Kerkstraat.

“In Berlijn of pakweg Barcelona op de Ramblas kunnen ze er wel nog iets van leren. Sommige wagen het zelfs om van een heuse culturele as te spreken. Toegegeven: het is toch wel een behoorlijk cultureel allegaartje om nog van een toeval te kunnen spreken. Dat belooft veelvuldige buurtfeestjes met culturele inslag en daarbij betrekken we graag de hele straat”, aldus Bart Van den Broucke.

De eerste afspraak is de officiële opening van de bibliotheek tijdens het laatste weekend van september.

Meer informatie: www.ccbelgica.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie