Zoek

AZ Sint-Blasius eerste zorginstelling voor Milieucharter

Dendermonde – Het Dendermondse AZ Sint-Blasius is een van de 61 Oost-Vlaamse bedrijven die zich engageren voor het behalen van het VOKA Milieucharter 2010. Daarmee is het ziekenhuis, dat ook actief is in Zele, de éérste Vlaamse zorginstelling die zich hiertoe engageert. In Dendermonde zijn ook vier bedrijven die al hun engagement omgezet hebben in concrete daden, en daarvoor gelauwerd zijn.

Om het Milieucharter te kunnen behalen moeten bedrijven werken conform de geldende milieuwetgeving, én moeten ze gedurende het actiejaar minstens 4 acties uitvoeren in verschillende milieuthema’s. Het basisprincipe hierbij is dat de acties niet alleen een meerwaarde hebben voor het leefmilieu, maar ook economisch lonend zijn voor het bedrijf. Het actieplan van het AZ Sint-Blasius omvat niet minder dan 9 acties. Zo wordt er gewerkt rond energiebesparing, afvalbeleid, het beperken van lucht-, water- en bodemverontreiniging en lawaaihinder.

Hugo Casteleyn, gedelegeerd bestuurder van AZ Sint-Blasius: “Het behalen van het Milieucharter hoort thuis in de strategie van ons ziekenhuis. Wij zijn een schakel in een gezondheidsnetwerk dat zorg draagt voor mensen, niet alleen tijdens hun opname in het ziekenhuis. We hebben daarom al veel geïnvesteerd in samenwerking met andere zorgverstrekkers. We willen echter verder gaan en een bijdrage leveren aan een duurzame, gezonde omgeving.”

Laureaten
Naast het engagement van het ziekenhuis van Dendermonde, zijn er vier Dendermondse bedrijven die gelauwerd zijn voor hun acties afgelopen jaar. Onder de laureaten Milieucharter Oost-Vlaanderen cyclus 2009 vinden we zeefdrukkerij Auwerprint, Cytec Surface Specialties, die radcure monomeren produceert, offsetdrukkerij De Hauwere, en Voka – Kamer van Koophandel.

Het Milieucharter is een initiatief van VOKA Oost-Vlaanderen in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie