Olielek in Sint-Gillis

Sint-Gillis – Deze voormiddag, dinsdag 29 juni, kwam er bij de brandweer van Dendermonde een oproep binnen van Desso, de gekende (gras)tapijtfabrikant uit de Robert Ramlotstraat in Sint-Gillis. Er was zo’n 200 liter stookolie uit een ondergrondse brandstoftank in de Denderbellebeek gelekt. De olie was over een afstand van ongeveer 500 meter weggevloeid richting spoorwegovergang Boonwijkstraat. Het lek was te wijten aan een technisch defect in het bedrijf en werd tijdig gedetecteerd en afgestopt.

De brandweerdiensten konden de olievlek op de beek indijken met behulp van drijvende dammen. Voor het neutraliseren van het goedje werd de hulp ingeroepen van de Civiele Bescherming, die de olie met detergenten besprenkelde. Deze behandeling is biologisch afbreekbaar, waardoor geen schade aan het milieu wordt toegebracht.

De situatie is volledig onder controle. De Vlaamse dienst voor Milieu-inspectie werd op de hoogte gebracht om de situatie verder op te volgen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord