Zoek

Olielek in Sint-Gillis

Sint-Gillis – Deze voormiddag, dinsdag 29 juni, kwam er bij de brandweer van Dendermonde een oproep binnen van Desso, de gekende (gras)tapijtfabrikant uit de Robert Ramlotstraat in Sint-Gillis. Er was zo’n 200 liter stookolie uit een ondergrondse brandstoftank in de Denderbellebeek gelekt. De olie was over een afstand van ongeveer 500 meter weggevloeid richting spoorwegovergang Boonwijkstraat. Het lek was te wijten aan een technisch defect in het bedrijf en werd tijdig gedetecteerd en afgestopt.

De brandweerdiensten konden de olievlek op de beek indijken met behulp van drijvende dammen. Voor het neutraliseren van het goedje werd de hulp ingeroepen van de Civiele Bescherming, die de olie met detergenten besprenkelde. Deze behandeling is biologisch afbreekbaar, waardoor geen schade aan het milieu wordt toegebracht.

De situatie is volledig onder controle. De Vlaamse dienst voor Milieu-inspectie werd op de hoogte gebracht om de situatie verder op te volgen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie