Kampioenschap draaiorgelen op 25 juli

Dendermonde – Zondag 25 juli van 14 tot 18 uur vindt in Dendermonde het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien plaats. Voor deze vijfde editie schreven zich in totaal twintig draaiorgelspelers in. Vijf daarvan komen uit de provincie Oost-Vlaanderen: Gilbert Tassent (Erembodegem), Peter Van Puyvelde (Hamme), Willy Jacops (Lebbeke), Diane Broothaers (Lebbeke) en Herman Moens (Lebbeke).

Het stadsbestuur en vzw MechaMusica staan in voor de organisatie van het kampioenschap.. Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 2004 onder impuls van Geert Hoste. Vlaanderens meest succesvolle humorist is namelijk een fervent draaiorgelspeler. Hij verleende zijn naam aan de wisselbeker, die de nationaal kampioen een jaar lang mag houden. Bij de vorige edities kwamen duizenden toeschouwers deze pareltjes van volkscultuur bewonderen.

Het kampioenschap valt samen met de bekende brocantemarkt in het stadscentrum van Dendermonde.

Meer informatie: www.draaiorgel.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord