Zoeken

De Lijn past dienstverlening aan

Dendermonde – Net zoals alle andere overheidsbedrijven moet ook De Lijn de vinger op de knip houden. Daarom zijn er kleine veranderingen in de dienstverlening, ook in Dendermonde. Er verandert wat met de belbus en de verbindingen naar Malderen (lijn 21), Aalst (lijn 26) en Lokeren (lijn 68) en de snelverbinding tussen Sint-Niklaas en Aalst. De veranderingen gaan in vanaf 31 juli.

Wat betreft de belbus is de aanpassing minimaal. De belbusgebieden Buggenhout en Lebbeke worden samengevoegd, waarbij Dendermonde het ankerpunt blijft. Ook de uurfrequentie blijft behouden. Reizigers zouden meer verplaatsingsmogelijkheden moeten krijgen door deze maatregel.

Wat betreft Lijn 21 Dendermonde – Malderen zullen vanaf 31 juli enkele ritten beperkt worden tot Buggenhout. De rit van Dendermonde station naar Opdorp Dries (vertrek 6:39 uur) en de rit van Opdorp Dries naar Dendermonde Station (vertrek 7:06 uur ) starten of eindigen dan aan de halte Buggenhout Station in plaats van Opdorp Dries. Tijdens de schoolvakanties zullen deze ritten eveneens starten of eindigen aan de halte Buggenhout Station in plaats van Malderen Dorp.

Een andere maatregel schrapt de Lijn 26 Dendermonde – Wieze – Aalst op zaterdag. Concreet vervallen de ritten Dendermonde Station – Aalst Station (vertrek 8:45 uur) en Aalst Station – Dendermonde Station (vertrek 11.23 uur).

Er wordt ook geschrapt in de Lijn 68 Dendermonde – Lokeren. Op weekdagen en tijdens de schoolvakanties zullen de ritten Zele Wezepoel – Dendermonde Station (vertrek 6:29 uur) en Zele Wezepoel – Dendermonde Station (vertrek 6:53 uur) samengevoegd worden tot één rit.

Tenslotte verandert de route van de Lijn 9s Sint-Niklaas – Dendermonde – Aalst (sneldienst). Deze bussen rijden tussen Sint-Niklaas en Dendermonde via de N41 rijden, en daardoor drie haltes in Hamme en de halte Grembergen Dorp niet langer aandoen. De industrieterreinen Dendermonde Hoogveld en Hamme Zwaarveld en de wijken Dendermonde Het Keur, Hamme Den Bunt en Hamme Driegoten zullen hierdoor wél een bediening via lijn 9s krijgen. In Wieze zal deze lijn niet langer via de halte Wieze Dorp gaan, maar wel een nieuwe halte aan de achterkant van de Oktoberhallen aandoen. Ter hoogte van het Industriepark Sint-Niklaas zal lijn 9s dezelfde reisweg als lijnen 91 en 92 volgen, dus via de Dendermondsesteenweg. Hierdoor worden de haltes Bedrijvenkantoor en Niko niet langer bediend. Ook de dienstregeling van de lijnen 91, 92 en 9s zal op bepaalde momenten gewijzigd worden.

Voor meer info over de wijzigingen: www.delijn.be/aanpassingen, of De Lijn Info op 070 220 200 (€ 0,30/min).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie