Zoek

Stadsbestuur wil definitieve oplossing voor verzakkingen

Baasrode – Op 28 juni startten werkzaamheden om de “gevaarlijke verzakkingen” in de Scheepswerfstraat en de Sint-Ursmarusstraat definitief aan te pakken. “De oorzaak is de slechte staat van de overwelving van de Zwarte Beek onder de rijweg van deze straten”, zegt Peter Hertog, gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen. De waterloop is belangrijk omdat het de afwatering van een deel van het grondgebied van Baasrode, Buggenhout en Lebbeke verzorgd.

De stad Dendermonde ging met het polderbestuur Vlassenbroek, de gemeentebesturen Buggenhout en Lebbeke en met de watermaatschappij TMVW rond de tafel zitten om “de uitvoering van dringende herstellingswerken aan de Zwarte Beek op het grondgebied Baasrode te bespoedigen”.

Peter Hertog : “De werken zullen in 3 fasen gerealiseerd worden. Fase 1 is gestart op 28 juni laatstleden en de werkzaamheden zijn nu volop aan de gang. De kostprijs van deze fase bedraagt ongeveer 428.087 euro, waarvan 50 % wordt gesubsidieerd door het provinciebestuur Oost-Vlaanderen.” Op vrijdag 6 augustus geven Peter Hertog, gedeputeerde Oost-Vlaanderen, en Leen Dierick, schepen Openbare Werken, toelichting tijdens een ontmoeting met de lokale pers.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie