Olympische atleten zijn welkom in onze stad

Dendermonde – De kans bestaat dat atleten van over heel de wereld in het kader van de Olympische Spelen in Londen in onze stad komen trainen. Het Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde (AGB), dat de sportinfrastructuur van de stad beheert, antwoordde positief op de oproep van het provinciebestuur om infrastructuur ter beschikking te stellen van buitenlandse sporters.

Bart Van Malderen, schepen en AGB-voorzitter: “Ik denk in eerste instantie aan rugbyploegen. De Dendermondse Rugbyclub zette Dendermonde op de sportieve kaart. Wij beschikken in Dendermonde over een uitgebreide en kwalitatieve sportinfrastructuur zoals bijvoorbeeld ons kunstgrasveld waar we terecht fier mogen op zijn. Ook onze turnzaal heeft alle topsportfaciliteiten.”

Uganda en Nieuw-Zeeland toonden al interesse om hun atleten in Dendermonde te laten trainen voor de Olympische Spelen. “Een eventueel meerdaags verblijf van topsportclubs in onze stad, kan ook een economische meerwaarde hebben”, aldus Bart Van Malderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord