Zoek

Olympische atleten zijn welkom in onze stad

Dendermonde – De kans bestaat dat atleten van over heel de wereld in het kader van de Olympische Spelen in Londen in onze stad komen trainen. Het Autonoom Gemeentebedrijf Dendermonde (AGB), dat de sportinfrastructuur van de stad beheert, antwoordde positief op de oproep van het provinciebestuur om infrastructuur ter beschikking te stellen van buitenlandse sporters.

Bart Van Malderen, schepen en AGB-voorzitter: “Ik denk in eerste instantie aan rugbyploegen. De Dendermondse Rugbyclub zette Dendermonde op de sportieve kaart. Wij beschikken in Dendermonde over een uitgebreide en kwalitatieve sportinfrastructuur zoals bijvoorbeeld ons kunstgrasveld waar we terecht fier mogen op zijn. Ook onze turnzaal heeft alle topsportfaciliteiten.”

Uganda en Nieuw-Zeeland toonden al interesse om hun atleten in Dendermonde te laten trainen voor de Olympische Spelen. “Een eventueel meerdaags verblijf van topsportclubs in onze stad, kan ook een economische meerwaarde hebben”, aldus Bart Van Malderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie