De Vemmekens doorspoelen

De Vemmekens doorspoelenSint-Gillis – Als de oogstmaand halfweg is, dan is het tijd om in Sint-Gillis de vemmekens door te spoelen. Ook dit jaar bieden de halfoogstfeesten Vemmekensspoeling op 13, 14 en 15 augustus het gekende recept van gezelligheid en voor jong en oud, overgoten met een vleugje folklore. “We hebben weer ons uiterste best gedaan om een gevarieerd programma in mekaar te steken met straattheater, ballonnenclown, muziekgroepjes op het plein en op het podium. Een belangrijke troef van onze oogstfeesten is het feit dat we heel kindvriendelijk zijn met kinderanimatie en heel betaalbare attracties zoals een paardenmolen, een klimmuur + death ride, een speleobox, springkastelen en een viskraam. Dit jaar hebben we op zaterdag ook initiaties boogschieten en volksdansen”, laat de organisatie weten.

Bijzonder dit jaar, is de carving-demonstratie op zaterdagnamiddag. Carving, dat is beeldhouwen met een kettingzaag. Willy De Meester zal er een beeld afwerken die hij speciaal voor de v.z.w. Jeugd zonder dak aan het maken is.

Zoals steeds gaan de opbrengsten van de jaarlijkse feesten gaan naar deze v.z.w. Jeugd Zonder Dak. Die staat in voor de gebouwen van Chiro Kreale en KSA Sint-Arnout.

Meer info: www.vemmekensspoeling.be.

De Vemmekens doorspoelen

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord