Sport na School, ook in Dendermonde

Dendermonde – Voor de vierde keer start in Dendermonde het project ‘Sport Na School’ (SNS) om jongeren van het middelbaar onderwijs na de schooluren te laten sporten. Mogelijkheden te over, met de SNS-pas: zumba, badminton, dans, fitness, rugby, squash, judo, tennis, fatburning, spinning, circusinitiatie, bodyjam, handbal… De activiteiten sluiten aan op de schooluren en gaan door in de sportaccommodaties van de deelnemende scholen of clubs.

Vooral de flexibiliteit van het systeem blijkt de leerlingen aan te spreken: ze hoeven niet vooraf in te schrijven voor een bepaalde activiteit. Wanneer ze zin hebben om te sporten en hun huiswerk laat dit toe, dan kijken ze gewoon op het uurrooster wat er die dag te doen is en gaan ze er op af met hun SNS-pas. Bovendien zijn er dagelijks minstens twee, en soms zelfs 5 verschillende activiteiten. Een SNS-pas kost 35 euro en is 21 weken geldig.

Sport Na School is een initiatief van de sportdiensten van Dendermonde en Hamme, de Stichting Vlaamse Schoolsport, het BLOSO en een aantal sportclubs. Meer info op www.sportnaschool.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord