Nieuwe indeling snelheidszones

Dendermonde – Het stadsbestuur introduceert na Grembergen nu ook in Oudegem, Mespelare, Schoonaarde en Appels de snelheidszones 30, 50 en 70 km/u. Binnen de licht gewijzigde bebouwde kom geldt nog altijd een snelheidsbeperking van 30 km/u. Buiten de bebouwde kom zal in bijna alle straten een snelheidsregime gelden van 50 km/u. Wel kan op bepaalde delen van gewestwegen nog 70 km/u worden gereden.

De politie voorziet een inlooptijd van enkele weken om de mensen de nieuwe snelheidszones te leren kennen. Vanaf eind oktober 2010 zal opnieuw de nultolerantie worden toegepast bij snelheidscontroles.

Schepen van mobiliteit en verkeer Bart Van Malderen: “Door eenduidigere snelheidszones in te voeren wil de stad voor meer duidelijkheid zorgen op de weg. Door de drie snelheidszones moeten er ook minder verkeersborden geplaatst worden. Duidelijkere snelheidszones zorgen dus voor een veiliger verkeer”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord