Stadsbestuur koopt voortaan Max Havelaar

Dendermonde – Op de vorige gemeenteraad werd beslist een aantal producten met het label Max Havelaar aan te kopen. Op die manier wil het stadsbestuur het principe van Fair Trade concreet toepassen. Het Max Havelaar-label geeft de eindconsument namelijk de zekerheid dat de tussenhandel een eerlijke prijs betaalde voor het product en dat de normale arbeidsomstandigheden werden gerespecteerd.

Oppositiepartij Open Vld is “voorstander van een duurzaam beleid”, maar “anderzijds vindt zij dit een slecht signaal naar de plaatselijke middenstand”. Kris Verberckmoes (Open Vld): “Het overgrote deel van onze zelfstandigen beschikt niet over dergelijk Max Havelaar label. Onze middenstand kan tezelfdertijd niet gedwongen worden haar aankoopstrategie te wijzigen. Zij wordt dus volledig uitgesloten van dit project”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

  1. geachte,

    bent u de tussenkomst van Mevr. Barbara Pas van het Vlaams Belang bewust of onbewust vergeten te vermelden? Nochtans was deze tussenkomst veel uitgebreider dan die van de andere oppositiepartij open vld.

Geef een reactie