Verontschuldigingen voor seksueel misbruik abdijschool

Dendermonde – Op de website van de Sint Pieter en Paulus-abdij van Dendermonde publiceerde de abdijgemeenschap een uitgebreide verontschuldiging voor seksueel misbruik in de vroegere abdijschool, die “niet vrij (was) van het onvergeeflijke misdrijf van seksueel misbruik van jongeren door religieuze medebroeders”.

In de brief gaat het over het reeds gekende misbruik, waarvoor de dader door het gerecht werd veroordeeld, maar ook over nieuwe getuigenissen.

“Bij de voormalige commissie Adriaenssens en in de abdij hebben zich ook enkele oud-leerlingen en nabestaanden gemeld met aanklachten jegens overleden medebroeders. Pas nu, na meer dan 25 jaar blijken zij er toe in staat dit leed dat hen is aangedaan te melden.”

De broeders van de Dendermondse abdij tonen zich “bereid – met een vertrouwenspersoon of instantie als bemiddelaar indien gewenst – echt te luisteren naar al de slachtoffers van deze misdrijven, die alleen maar onze afkeer kunnen wekken” en bieden “diep geraakt en beschaamd” hun verontschuldigingen aan tegenover “alle slachtoffers van seksueel geweld door medebroeders in onze abdijschool”.

Lees de volledige brief op www.abdijdendermonde.be (doorklikken naar ‘Mededeling: Sexueel misbruik in vroegere abdijschool’).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie