“Zonder bijen zouden we niet kunnen leven”

zonderbijenzoudenwenietkunn.jpg
Baasrode – Honing is heerlijk op een boterham of in een kopje thee. Er gaat bovendien niks boven zelfgeoogste honing. Startend imker Luc Devillé kan sinds kort eigen honing op de ontbijttafel zetten.

Luc Devillé is naast herborist, Whiskyliefhebber en doedelzakspeler ook een beginnend imker. Hij schafte zich in de lente van dit jaar een bijenkast aan en ging met de hulp van ervaren imker Roger De Croock uit Appels aan de slag. “Ik ben al jaren gefascineerd door bijen”, zegt Luc. “En omdat onbekend onbemind is, ben ik de leefwereld van bijen gaan bestuderen. Een bij vervult tijdens haar leven verschillende rollen. De bijen die je ziet rondvliegen in je tuin zijn haalbijen. Zij bevinden zich in het laatste stadium van hun leven en verzamelen nectar die ze naar de kast brengen.”

“Zonder bijen zouden we niet kunnen leven”, stelt Luc Devillé. “Ze zorgen voor de bestuiving van bloesems en hebben op die manier een belangrijke rol in de natuur.” Er is nog een aardigheid aan het houden van bijen. Het resultaat van zijn eerste ‘seizoen’ als imker is namelijk een partij honing. “We konden een hoeveelheid honing oogsten en dat is zeer leuk. De honing is 100% natuurlijk en heel lekker”, vertelt Luc. “Bijen houden is een fantastische hobby. Het is fascinerend om te zien hoe de natuur perfect in elkaar zit. En al bij al is het ook geen dure of tijdrovende hobby”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord