Zoek

Nieuwe fusiepolder kiest bestuur

Dendermonde – Onze stadsgenoten Hubert Van Hoorde en Bob Dierick werden vorige week verkozen als bestuursleden voor de nieuwe fusiepolder ‘Polder Schelde Durme Oost’. Het bestuur zal een belangrijke rol gaan spelen in het integraal waterbeleid in de regio.

Om de slagkracht van de polderbesturen te verhogen, deed de provincie vier jaar geleden een eerste voorstel om het aantal te beperken. Eind juni werd de eerste fusie in de streek van Hamme-Waasmunster gerealiseerd. De nieuwe fusiepolder ‘Polder Schelde Durme Oost’ is een samensmelting van Polder Durme Noord-Oost, Polder Durme Noord-West, Polder Durme Zuid-Oost, Polder Hamme Moerzeke, Polder Grembergen en Polder Sint-Onolfs. De verkiezing van het nieuw bestuur was de laatste stap in het kader van de oprichting van de fusiepolder. De nieuwe bestuursleden legden op 27 oktober de eed af waardoor de polder dus officieel van start kan gaan.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie