Harold Van de Perre over zijn geloof

Dendermonde – Het Davidfonds Dendermonde nodigt op dinsdag 16 november om 20 uur stadsgenoot Harold Van de Perre uit om te praten over atheïsme en geloof. Deze activiteit vindt plaats in zaal Mariakring aan het Onze Lieve Vrouwkerkplein.

“Ik ben geen theoloog, noch godsdienstwetenschapper. Maar omdat geloof voor mij geen ‘vakgebied’ is maar een fundamentele levenskwestie, neem ik het risico om erover te spreken”, aldus Harold Van de Perre.

“Ik ben een kind van deze tijd, een kind van ongeloof en twijfel. Hoe meer ik redenen vind om niet te geloven, hoe sterker ik gemarteld wordt door het verlangen naar een geloof.” – Dostojevsky

Harold Van de Perre: “Dit citaat van de grote negentiende eeuwse schrijver blijkt vandaag actueler dan ooit. Nooit voordien vonden en vinden wij met ons verstand zoveel argumenten om niet te geloven, en toch blijft het geloof de harten meer dan ooit beroeren. Al 30 jaar lees ik en volg ik intens de actuele discussies voor en tegen. Kunnen atheïsten en gelovigen elkaar wel ooit begrijpen? Waarom ga ik desondanks elke zondag naar de liturgie? Liefst naar de hoogmis? Over dit alles wil ik vanuit mijn persoonlijke ervaring mijn oprechte mening en getuigenis brengen.”

De toegang bedraagt 3 euro (leden), 1 euro (studenten) en 5 euro (niet-leden).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord