Aalst en Dendermonde samen tegen wateroverlast

Wateroverlast in Mespelare (foto: Tom Bogman)Dendermonde / Aalst – Gisteravond 15 november dreigde er in de omgeving van de Scheutlagestraat in Mespelare acute wateroverlast. Ook in een woonwijk in Gijzegem ontstonden er waterproblemen. Verschillende straten stonden blank. Door gecoördineerde acties tussen Dendermonde en Aalst is de dreiging nu geweken. De bedreigde huizen werden beveiligd met zandzakjes en 7 pompen werden ingeschakeld om het water te laten afvloeien naar de Dender. Daarvan kwamen 5 pompen uit Aalst, 1 uit Dendermonde en 1 uit Zele.

De brandweer van Aalst en Dendermonde volgden de situatie gedurende heel de nacht op de voet en blijven permanent actief in deze gebieden. Beide brandweerkorpsen zetten zich met man en macht in om de dreiging het hoofd te bieden. De burgemeesters van beide steden, Piet Buyse van Dendermonde en Ilse Uyttersprot van Aalst, overlegden gisterenavond en deze ochtend, en ook de crisiscellen van Dendermonde en Aalst plegen permanent overleg. Als de toestand het vereist zullen de crisiscellen van Dendermonde, Aalst en Lebbeke samensmelten tot één gecoördineerde crisiscel. Deze gecoördineerde aanpak werpt immers het meeste vruchten af.

Beide steden roepen op om zo veel mogelijk de Denderoevers te mijden. Fietstoeristen en wandelaars nemen beter een andere route. Als de Dender buiten haar oevers treedt houdt dit gevaar in. Bovendien bemoeilijkt de aanwezigheid van toeschouwers het werk van de hulpdiensten.

(Foto: Tom Bogman)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord