Search

“Mensen moeten zich kwetsbaar durven opstellen”

krismoernaut.jpg
Sint-Gillis – Het is elk jaar hetzelfde. De eindejaarsfeesten komen in zicht en plots is daar de druk om de goede voornemens van vorig jaar af te stoffen en tegen het licht te houden. Helaas zijn de meeste voornemens niet voorbij het stadium van een oprechte intentie geraakt. Misschien wordt het dit keer anders met de hulp van personal coach en stadsgenoot Kris Moernaut.

Kris Moernaut ontvangt me op een zaterdagochtend. “Ik had zo’n twee jaar geleden mijn buik vol van het jachtige, drukke leven als commercieel medewerker”, steekt hij van wal. Kris Moernaut ging toen aan de slag als fitnessinstructeur in sportcentrum Meirdam. Kris kent als actief sporter het klappen van de zweep. Hij presteerde op hoog niveau in de wegatletiek en het berglopen. “Ik kreeg er de kans om mezelf als personal coach verder te ontwikkelen”, vertelt hij. De voorbije twee jaar werkte hij aan een eigen concept om de mentale en fysieke weerbaarheid van mensen te versterken om zo de levenskwaliteit te verbeteren. “Mijn motto is dat ook in kwetsbaarheid kracht kan groeien”, licht hij toe. “Het kan geen kwaad om je iets meer kwetsbaar op te stellen. Het leven is sterk gericht op presteren. Het moet altijd groter, langer, duurder, hoger enzovoort. Dat is niet altijd nodig. Soms is minder meer. Ik merk dat heel wat mensen belangrijke waarden zoals vriendschap en liefde zijn verloren of vergeten en daardoor in de problemen komen”.

Het valt me op dat Kris heel gedreven praat en zeer enthousiast is over het positieve resultaat bij mensen die bij hem aankloppen. “Het geeft een grote voldoening als mensen na een aantal sessies anders aankijken tegen het leven”, zegt hij. Hoe speelt hij dat dan klaar? “Het uitgangspunt is bewegen. Het gaat om basisbewegingen zoals lopen, fietsen en kruipen. Ik probeer daarnaast ook een klankbord te zijn. Het helpt soms om mensen een andere invalshoek op een bepaald probleem te bieden”, vertelt Kris.

Na afloop van ons gesprek nodigt hij mij uit naar een kleine fitnessruimte, hoewel hij liever het woord bewegingsruimte gebruikt, naast zijn woning. “De ruimte is nog niet helemaal klaar, maar vanaf volgend maand ga ik hier mensen kunnen ontvangen”, legt Kris uit. De kleurrijke ruimte oogt fris en levendig. “Ik wil mensen op een verrassende manier opnieuw laten bewegen. Het idee van een uur fitnessen of lopen is voor de meesten geen aantrekkelijk vooruitzicht, maar hier wordt het opnieuw leuk om te bewegen.” Je kan kennismaken met het concept van Kris Moernaut in sportcomplex Meirdam of privé bij hem thuis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie