Leeuwerckenaers brengen ‘herkenbare klucht’

Sint-Gillis – Het toneelgezelschap De Leeuwerckenaers start het seizoen met het stuk ‘Ons Zusje Trouwt’. De herkenbare klucht is een vervolg op de succesvolle opvoering van ‘Nonkel Gaston is dood en dan is er koffie’ twee seizoenen geleden.

De toeschouwer maakt opnieuw kennis met de familie Van De Zande. De aanleiding is het huwelijk van de dochter van Gaston, alias ‘zusje’, met de miskende superheldhouwer Nick. De rouwmaaltijd bij het overlijden van Gaston draaide uit op een regelrechte ramp. Misschien loopt dit huwelijksfeest beter af?

De koffie wordt vervangen door champagne, maar de familieleden blijven nagenoeg met hetzelfde (slechte?) karakter opgezadeld. De oudste zoon Renaat probeert alles in goede banen te leiden en krijgt daarbij de hulp van de ‘professionele’ ceremoniemeester Van de Velde.

Samengevat: ‘Ons Zusje Trouwt’ is alweer een knotsgekke, soms cynische maar toch wel echt menselijke komedie van Luk Gijsbrechts.

De voorstellingen vinden plaats op 26 en 27 november en op 3 en 4 december in de HeHaschool aan de Otterstraat 179. Reserveren kan op het nummer 0478 22 49 88 en 052 21 89 23.

Meer informatie: www.de-leeuwerckenaers.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord