Monoloog over het leven Peter-Jozef Triest

Grembergen – In 1835 stichtte kanunnik Peter-Jozef Triest de zustergemeenschap Zusters Kindsheid Jesu. Dit betekent dat de congregatie dit jaar 175 jaar bestaat.

“In Grembergen werd één van de vele kloostergemeenschappen gesticht. Deze kloostergemeenschap startte een school en een rustoord voor bejaarden. Momenteel zien we daar in Grembergen geen uiterlijke restanten meer van, behalve de gebouwen van de school en het rustoord. Het klooster is afgebroken en de zusters zijn verhuisd naar bijhuizen van de congregatie in Vlaanderen”, aldus schooldirecteur Luc De Mey.

“Onze school wil deze viering niet zomaar laten voorbijgaan. Kristien Verberckmoes heeft – in een regie van haar broer Herman Verberckmoes – een monoloog over het leven van Peter-Jozef Triest uitgewerkt. Deze monoloog wordt door haar gebracht op vrijdag 10 december om 20 uur in de Sint-Margaretakerk”.

Kristien Verberckmoes is klastitularis van de Vrije Lagere en Kleuterschool te Grembergen. Ze ontfermt zich over het vierde leerjaar A. De juf heeft haar sporen reeds verdiend in het toneelcircuit in Grembergen. Waar Kristien acteert, is humor en realiteit niet ver weg te denken. Herman Verberckmoes is meer dan een gevestigde waarde. Naast zijn actieve acteerbezigheden – acteerde in meerdere feuilletons op televisie en docent aan de stedelijke academie – neemt hij regelmatig ook regiewerk onder de arm. Pieter Bynens zorgt voor het muzikale intermezzo.

Meer informatie en reservering: 052 21 15 28, 0486 70 79 04 of vrijebasis.grembergen@skynet.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord