AZ Sint-Blasius leidt niet-zorgmedewerkers op in reanimatie

Dendermonde – Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat CPR werd uitgevonden. Cardiopulmonaire Resuscitatie (zo heet de techniek voluit) omvat de handelingen die het mogelijk maken om de werking van hart (cardio) en de longen (pulmonair) weer op gang te brengen (resuscitatie). Naar aanleiding van deze belangrijke verjaardag biedt het Dendermondse hospitaal AZ Sint-Blasius al haar medewerkers buiten de zorg (de zorgmedewerkers zijn reeds opgeleid) de mogelijkheid om op 17 december een CPR-opleiding te volgen. Techniekers, boekhouders, schoonmaakpersoneel, secretaressen en koks… iedereen krijgt de kans om de levensreddende techniek te leren.

Jaarlijks overlijden in Europa duizenden mensen aan een plotse hartstilstand. Een aantal van deze slachtoffers zou gered kunnen worden indien, in afwachting van de aankomst van gespecialiseerde hulp, een omstander onmiddellijk start met de toepassing van hartmassage en beademing. Dr. Katrien Van Laeken, medisch diensthoofd spoed: “Drie minuten kunnen het verschil maken tussen leven en dood. We willen onze medewerkers opleiden om adequaat te reageren op noodsituaties zowel in hun privésfeer als bijvoorbeeld op de openbare weg.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord