Mogelijke bouw windmolens blijft voor beroering zorgen

Sint-Gillis – Vorige zomer werd bekend dat een aanvraag was ingediend om twee windmolens te bouwen in de Eksterstraat, op de grens tussen Dendermonde en Lebbeke. De buurtbewoners verenigden zich in een actiecomité om tegen de inplanting op die specifieke locatie te protesteren.

In september gaf het stadsbestuur een negatief advies. De aanvrager van de vergunning, KT Projects, diende daarop bezwaar in bij het provinciebestuur. In december bracht ook de provinciale milieuambtenaar een negatief advies uit. En hoewel er nog geen uitspraak is van de Bestendige Deputatie blijkt dat de aanvrager een nieuwe aanvraag heeft ingediend.

“Een attente wandelaar merkte dat een nieuwe aanvraag is ingediend, en dat terwijl de beroepsprocedure voor de eerste aanvraag tegen de geweigerde milieuvergunning op de Bestendige Deputatie nog loopt”, weet Annemie De Backer van de actiegroep. “Mogelijks zag de exploitant de bui al hangen, want de Provinciale Milieuambtenaar heeft net als de Stad Dendermonde een negatief advies gegeven. Ik vermoed dat de Bestendige Deputatie dat advies ook zal volgen.”

Annemie De Backer: “We vroegen ons af welke nieuwe elementen de exploitant kon aandragen. We zijn nog volop bezig de aanvraag te bestuderen, maar op het eerste gezicht lijkt het erop dat de machtiging die het Directoraat Generaal heeft verleend aan de vzw Modelvliegclub Dender Eagles wordt aangevochten.” Wellicht omdat het stadsbestuur een milieuvergunning voor de bouw van de windmolens weigerde op basis van de onverenigbaarheid met de vergunning van de club, denkt Annemie De Backer. “Het actiecomité is geschokt door de nieuwe aanvraag. Het heeft er alle schijn van dat KT-Projects aanstuurt op een uitputtingsslag. We zijn alvast niet bij de pakken blijven zitten”.

Meer informatie: http://windmolensdendermonde.net84.net/

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord