OCMW trakteert vrijwilligers op een ontbijt

Dendermonde – Het Dendermonds OCMW zet in dit ‘Internationaal jaar van de vrijwilliger’ zijn ongeveer 260 vrijwillige medewerkers in de bloemetje. Op dinsdag 1 maart worden zij uitgenodigd op een feestelijk ontbijt.

Het OCMW doet om zijn doel te realiseren onder meer ook een beroep op vrijwillige medewerkers. “Ongeveer 260 mensen maken op regelmatige basis tijd vrij om in één van de sites van het OCMW vrijwilligerswerk te verrichten. Een vrijwilligerskoepel coördineert de gemeenschappelijke zaken, zoals visie, een pakket afspraken rond rechten en plichten van de vrijwilliger en het OCMW jegens elkaar, verzekering, vorming, een jaarlijks ontmoetingsmoment enzovoort”, aldus Magda Guns van het Sociaal Huis.

“Dankzij de overkoepeling werd het vrijwilligerswerk binnen het OCMW geharmoniseerd, wat niet wil zeggen dat er geen ruimte zou zijn voor een verscheiden inkleuring van het vrijwilligerswerk op de verscheiden werkvloeren. Sedert een aantal jaren kan de vrijwilligerskoepel van het OCMW op een erkenning als autonoom vrijwilligerswerk van de Vlaamse overheid rekenen.”

Magda Guns: “Het vrijwilligerswerk voegt een extra warme dimensie toe aan OCMW, slaat een brug tussen de instantie en de bevolking. De vrijwilligers zijn zowel de bewijzen als de ambassadeurs van getuigen van een meer laagdrempelige zorg- en dienstverlening binnen de lokale, pluralistische voorziening die het OCMW is.”

Om al deze mensen te bedanken organiseert het OCMW op 1 maart een feestelijk ontbijt. Om de rijke schakeringen in de vele vormen van vrijwilligerswerk binnen het OCMW te illustreren zullen de vrijwilligers even veel ballonnen oplaten als er vrijwilligers zijn, in alle kleuren en modellen. Als de lucht boven Dendermonde rond 10.30 u. bont en blij kleurt, weet dan dat de vrijwilligers van het OCMW weer eens in actie zijn!

Meer informatie: Magda Guns, Sociaal Huis, Gentsesteenweg 1. 052 37 85 51 of
magda.guns@ocmw.dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord