“Iedereen kan Scrabble spelen”

scrabbleclub.jpg
Dendermonde – De Dendermondse scrabbleclub ’t Peirt viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. De club werd in september 1991 door Marc Seghers en zijn echtgenote Marianne Van den Nest opgericht.

“Ik speelde al een tijd scrabble in clubverband in Sint-Niklaas. Toen ik mijn vrouw leerde kennen en verhuisde naar Dendermonde hebben we hier een club opgericht. Ik leerde mijn vrouw trouwens kennen dankzij het scrabble”, vertelt Marc Seghers. Scrabble is een letterspel waarbij met een gegeven aantal willekeurige letters woorden moeten worden gevormd op een speelbord. De kunst is hiermee een zo hoog mogelijke score te behalen.

Scrabble in clubverband verloopt enigszins anders dan de manier waarop het thuis gespeeld wordt. “Clubs spelen volgens de duplicate methode. Dit houdt in dat één enkel spel gespeeld wordt door een aantal spelers tegelijk waarbij iedereen z’n eigen scrabblebord voor zich heeft. Op die manier kan je met honderd spelers gelijktijdig spelen”, vertelt Marc Seghers. De speler die de meeste lettercombinaties met de hoogste puntenwaarden op het bord kan leggen, wint het spel.

“Scrabble is geen uitzonderlijk moeilijk spel, integendeel. Iedereen die kan lezen en schrijven, kan het spelen.”, zegt Marianne Van den Nest. “Het is vaak moeilijk om nieuwe mensen warm te maken voor het scrabble, maar nadat ze het één keer hebben gespeeld blijven ze spelen”. Scrabbleclub ’t Peirt speelt tweewekelijks op zondagvoormiddag vanaf 9.30 uur in café ’t Peirt aan de Kasteelstraat en op woensdagavond vanaf 19.30 uur in café ’t Gildenhuis aan de Vrijstraat in Appels. Iedereen is vrijblijvend welkom.

Meer informatie: www.ntsv.net, 052 22 20 72 of vandennestmarianne@telenet.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord