Vrijstraat moet veiliger worden

Appels – De Vrijstraat verbindt de dorpskern van Appels met de drukke Bevrijdingslaan. Heel wat chauffeurs lappen er de maximum toegelaten snelheid van 50 km/u aan hun laars. Om de straat verkeersveiliger te maken zal ‘geschrankt’ parkeren ingevoerd worden. De gemeenteraad zette hiervoor op 16 maart het licht op groen.

“Het stadsbestuur stelde de gemeenteraad voor om geschrankt parkeren in te voeren, hiervoor zullen een aantal vast afgelijnde parkeerstroken worden aangelegd. Door de straat her in te richten willen we de snelheid van de voertuigen naar omlaag halen. Hierdoor zal de straat een pak veiliger worden voor bewoners, fietsers, voetgangers en de automobilisten zelf. Bovendien voorzien we ook een parkeerplaats voor personen met een handicap en zal de asfaltlaag van de straat vernieuwd worden. De aanpassingen in de Vrijstraat komen er op vraag van de bewoners. Deze ingrepen zullen ook de woonkwaliteit van de bewoners van de straat sterk verbeteren”, licht schepen van mobiliteit Bart Van Malderen toe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord