“Nogal marginaal, maar grappig en soms wreed”

Sint-Gillis – De nieuwe voorstelling ‘Och Mens!’ van De Leeuwerckenaers gaat op vrijdag 25 maart in première. Het stuk wordt gebracht door een jonge ploeg met Sonja Baten, Karolien Missotten, Katrien Van Houwe, Migiel Moens en Nick Stienen. De regie is van Wouter de Caluwe.

Berta Claessens is de uitgeleefde mater familias van een ontwricht huishouden. Na de dood van de papa is ieder zijn eigen weg gegaan. Agnes – de aangenomen dochter – is gedesillusioneerd en blind teruggekomen uit Italië. Frieda – of moeten we Mark zeggen? – runt nog altijd compromisloos het familiebedrijf. En de goedlachse homo Cyril is aan de zee gaan wonen. Op een gure winteravond roept Berta de kinderen bij zich om over haar testament te spreken. Wat begint als een spelletje loopt al snel uit de hand. Een schot… een slachtoffer… en een grote poel van leugens en halve waarheden. En buiten is ’t friskes. Om niet te zeggen koud… ijskoud ! En wie is die gast die ineens zomaar in de living staat ?

Stany Crets noemt zijn stuk een thriller/komedie/drama. Hij houdt de kijker op het puntje van zijn stoel met een sterk verhaal en met échte mensen van vlees en bloed. Nogal marginaal, maar zó grappig en soms ook zó wreed !

De opvoeringen vinden plaats op 25 en 26 maart en op 1 en 2 april in de HeHaschool, Otterstraat 179. Reserveren kan via 0478 22 49 88 en 052 21 89 23.

Meer informatie: www.de-leeuwerckenaers.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord