Trio Cassiman in concert op 6 mei

Dendermonde – In de jaren zestig had je naast James Last, Harry Belafonte, Miek en Roel, Boudewijn De Groot en Miel Cools ook het Trio Cassiman. Twee broers en een zus, zo warm, herkenbaar en stijlvol. Emmy, Jean-Jacques en Guido Cassiman begonnen in 1958 driestemmige negrospirituals en internationale volksliederen te zingen. Het klonk als een nieuw geluid. In 1960 wonnen ze de Grote Belgische Variétéwedstrijd van Radio Luxemburg en begon hun artistieke tocht doorheen Vlaanderen. Na een rustperiode wegens professionele activiteiten maakte het Trio Cassiman op 19 april 2008 een opgemerkte comeback. Jean Blaute schrijft over het Trio Cassiman als volgt: “Het is een eerlijke getuigenis geworden van hun puurheid, talent en warmte. De stemmen hebben wat meer korrel gekregen maar klinken nog altijd vol en fris.” Het trio aangevuld met bassist Marc Van Garsse en met literaire intermezzi door Katleen Everaerts concerteert op vrijdag 6 mei om 20 uur in de kapel van het Heilige Maagdcollege aan de Noordlaan.

Meer informatie: davidsfonds.dendermonde@gmail.com of 0474 68 30 87.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord