Zoek

Janez Detd. tapt uit een ander vaatje

janezdetdcirco.jpg

Grembergen – In Grembergen is dezer dagen de terugkeer van Janez Detd. op de Vlaamse concertpodia en de officiële opening van de nieuwe Vicarisbrouwerij de talk of the town. En laat nu net de frontman van Janez Detd., Nikolas Van der Veken, ook de peter van Vicaris zijn.

Janez Detd. is terug, maar gaat voortaan als Janez Detd. Circo door het leven. “Het was na 15 jaar even genoeg geweest. We hadden alle varianten van de drie-akkoorden-song gespeeld. Begin 2010 namen we afscheid met een korte tour, maar na een paar maanden begon het al opnieuw te kriebelen”, lacht zanger Nikolas Van der Veken. Al bijna anderhalf jaar werkt de band ‘in stilte’ aan een nieuw project dat Janez Detd. Circo werd gedoopt. Op muzikaal vlak tapt het gezelschap uit een heel ander vaatje. “We voegden aan onze muziek nieuwe invloeden zoals latin, reggae, ska en balkan toe. Er zijn slechts twee vroegere nummers die we herwerkt hebben en die op de setlist staan. Het belangrijkste voor ons is spelen, onze shows moeten telkens één groot feest zijn”, aldus Nikolas.

Op zaterdag 21 mei geeft Janez Detd. Circo een korte optreden naar aanleiding van de opening van Brouwerij Dilewyns, bekend van Vicaris. Het is voorlopig het enige concert in de regio. “Je gaat het niet geloven, maar als we voor eigen publiek spelen ben ik tien keer zenuwachtiger dan normaal”, lacht Nikolas. “Het zal hoe dan ook geweldig zijn om opnieuw voor eigen publiek te spelen”.

Terecht fier op Vicaris

“Het moet ongeveer 7 jaar geleden zijn dat Vincent (Dilewyns, nvdr) me vroeg om peter te worden van zijn nieuwe bier, Vicaris”, herinnert Nikolas zich. “Ik was in het begin een beetje verbaasd, want een punkrocker en een streekbier hebben op het eerste gezicht weinig gemeen. Maar lang duurde dat niet. Ik leerde het brouwersgezin Dilewyns kennen als een zeer warme, sympathieke familie”.

“Mijn sociaal leven speelt zich af in Grembergen. Ik ga er mijn pintjes drinken”, vertelt Nikolas. “En dus is het een hele eer om peter te zijn van Vicaris”. Het is een bier dat met passie en bijzonder veel overgave van het hele gezin Dilewyns wordt gebrouwen. Het is een authentiek bier. Je moet het tenslotte maar doen om op zo’n korte tijd een volledige brouwerij met nationaal en internationaal succes uit de grond te stampen. We mogen terecht fier zijn op Vicaris”.

Brouwerij Dilewyns opent de deuren voor het groot publiek op zaterdag 21 mei vanaf 15 uur. ’s Avonds treden Basics en Janez Detd Circo op en zijn er dj-sets van dj Gino en dj Jeroen. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.vicaris.be en www.myspace.com/janezdetd

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie