Search

Sint Vincentius speelt toneel in het Frans

Dendermonde – Een taal leer je pas door ze te spreken. Of door er een toneel in op te voeren. Dit jaar neemt het Sint Vincentiusinstituut opnieuw deel aan het project Artscène, georganiseerd door de vzw Roeland, jeugddienst ter bevordering van de taalvaardigheid. Bijna een jaar lang hebben leerlingen uit de vijfdes kunnen werken onder begeleiding van Mathieu Lelarge, een jonge Franse acteur. Ze brengen een bewerking van het verhaal van Don Quichot, de idealistische ridder die op weg is met zijn trouwe gezel Sancho Panza.

De leerlingen voeren het stuk op in Dendermonde, maar ook in Gent tijdens het festival Artscène in het theater Tinnenpot. Vijftien groepen, waaronder vijf buitenlandse, nemen dit jaar deel aan dit project.

Don Quichot, woensdag 4 mei om 20u, in de feestzaal van het Sint Vincentiusinstituut, Kerkstraat 97, Dendermonde. Kaarten kosten 2 euro en zijn te bekomen aan de kassa.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie