Minister De Clerck klaagt over klagers

Brussel/Dendermonde – “Acht gevangenissen moet ik bouwen, en telkens bots ik tegen klachten van individuen, die alles blokkeren. Met de bouw van crematoria gaat het net zo. Wie verdedigt het algemeen belang nog?” Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) pleit onder andere in De Standaard voor meer realiteitszin bij de Raad van State, die “een soms stuitend gebrek aan realiteitszin” heeft. Een van de acht gevangenissen die De Clerck wil bouwen, maar die door individuele acties wordt tegengewerkt, zou op de site Oud Klooster in Dendermonde moeten komen.

“De overheid moet bepaalde dossiers als het ware ‘immuun’ maken voor individuele klachten. Alleen zo kunnen we het ‘moeras van vertragingen’ tegengaan”, zegt de minister van Justitie in De Standaard.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord