Villa Vanthilt: Grote Markt vanaf maandag afgesloten

Dendermonde – Het televisieprogramma Villa Vanthilt wordt vanaf 29 mei live uitgezonden van op de Grote Markt en dat vraagt een aantal praktische afspraken.

Maandag 16 mei gaat de technische opbouw van start en zal de Grote Markt worden afgesloten voor onbevoegden. Er zal vanaf maandag enkel van 9 tot 12 uur een beperkte toegang mogelijk zijn voor laden en lossen door bewoners en leveranciers. Hulpdiensten, ceremoniewagens en het transport van gevangenen zullen wel nog worden toegelaten. Ook fietsers en voetgangers zullen uiteraard nog op de markt terechtkunnen.

Mogelijke nachthinder

Men verwacht mogelijke hinder in de nacht van 24 op 25 mei tijdens het afstellen van de lichtinstallatie en in de nacht van 30 juni op 1 juli wanneer de volledige set wordt gedemonteerd.

Marktkramers verhuizen naar de Kerkstraat

De marktkramen die een vaste plaats hebben op de Grote Markt verhuizen tijdelijk naar de Kerkstraat. Op deze dagen zal in de straat een parkeerverbod van kracht zijn.

“Het stadsbestuur en het productiehuis deMensen trachten alles in het werk te stellen om het bezoek van Villa Vanthilt op een vlotte manier en met een minimum aan overlast te laten verlopen”, aldus woordvoerder Elke Merckx. Marcel Vanthilt begint eraan op 29 mei. Hij ontvangt tot 30 juni op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en donderdag een aantal interessante gasten. Op uitzenddagen starten de repetities rond 15 uur, op zondag vanaf 12 uur. Het einde van de opnamedag is voorzien tussen 23 en 24 uur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord