Search

Subsidies om oorlogsgebeurtenissen zichtbaar te maken

Dendermonde – De Vlaamse Overheid reserveert een bedrag van 239.000 euro voor een project van Toerisme Scheldeland in het kader van het impulsfonds ‘100 jaar Groote Oorlog’. Dendermonde is één van de gangmakers in dit dossier.

Toerisme Scheldeland wil via dit WO I-project verschillende wandel- en fietsroutes ontwikkelen die de Groote Oorlog in het Scheldeland zichtbaar en belevingsgericht maken. De gebeurtenissen, die zich tijdens WO I afspeelden tussen de bezetting van Brussel en de aftocht van het Belgische leger naar de IJzer, zijn te weinig gekend maar zeker het vertellen waard.

De aanwezigheid van Dendermonde in het project kan zelfs buitenlandse toeristen aantrekken. Dendermonde is een van de trekkende partners in dit project en trad onlangs toe tot het internationaal circuit van de ‘martelaarssteden’, een netwerk van steden die zwaar geleden hebben in WO I.

Het is de bedoeling dat de wandel- en fietsroutes in 2014 effectief in gebruik kunnen worden genomen. Vlaams volksvertegenwoordiger Cindy Franssen (CD&v) is blij dat dit project werd geselecteerd: “De herdenking van ‘De Groote Oorlog’ mag niet enkel beperkt blijven tot activiteiten in de Westhoek. Het is een kans om ook de lokale gebeurtenissen van de streek uit WO I beter zichtbaar te maken bij de bevolking.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie