LSP protesteert tegen prijsverhoging electriciteit

Op woensdag 18 mei om 19:00 uur zal de LSP, de Linkse Socialistische Partij, protesteren voor aanvang van de gemeenteraad in Dendermonde. “Alle gezinnen van het Waasland en Zuid-Oost Vlaanderen zullen dit jaar gemiddeld 148 euro per jaar extra betalen op hun elektriciteitsfactuur. De reden hiervoor is een compleet gefaald politiek beleid. Electrabel gaat lopen met de winsten, wij betalen de factuur”, aldus de Dendermondse afdeling van LSP in een mededeling. “De beslissing van Eandis om de factuur te verhogen is een politieke beslissing. De meerderheid in de Raad van Bestuur bestaat uit politieke vertegenwoordigers van de steden en gemeenten. De CD&V-burgemeester van Dendermonde, Piet Buyse, is lid van deze Raad en is voorzitter van de intercommunale Intergem die de prijsverhoging zal doorvoeren in deze regio.”

De LSP had in 2009 één Dendermondse kandidaat voor de federale verkiezingen, en haalde in het kanton Dendermonde 0,30% van de stemmen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord