Zoek

Raf Moortgat toont tweede huid


Dendermonde – De fototentoonstelling Second Skin van Raf Moortgat toont de landschappen die de oplettende kijker kan terugvinden op het menselijk lichaam. De huid van de modellen krijgt voor de gelegenheid een tweede laagje mee, wat de bodyscapes nog mysterieuzer maakt.

Fotograaf Raf Moortgat, vooral bekend van zijn persfoto’s, laat vanaf volgende week een heel andere kant van zijn werk zien. In het kunstenaarsdorp Vlassenbroek stelt hij zijn artistiek werk voor. “Het zijn abstracte beelden”, zegt de fotograaf. “Ik weet niet meer hoe het begonnen is, maar in 2005 heb ik ooit een fotoshoot gedaan met chocolade. Door die chocolade over een model te smeren, kreeg die een soort tweede huid.” Het concept voor Second Skin was geboren.

Raf maakte in de jaren die volgden nog zeer veel foto’s van modellen met een ’tweede huid’. Het werd dus hoog tijd om met het werk naar buiten te treden. Omdat het onmogelijk is alle foto’s uit de reeks op te hangen in een galerij, is Raf op het moment van ons gesprek bezig de definitieve keuze te maken. “Kiezen is verliezen”, zegt hij daarover. De beste komen in groot formaat aan de muur te hangen, vele andere zullen in een projectie te zien zijn.

Te pikant voor Facebook

“De foto’s roepen bij verschillende mensen verschillende gevoelens op”, zegt Raf. “De ene is verwonderd, en vraagt zich af wat het is, de andere zal misschien walging voelen, of juist geprikkeld raken.” Dat sommigen deze foto’s aanstootgevend vinden, blijkt uit wat Raf op Facebook meemaakte. “Ik had een selectie van zeven foto’s op Facebook gezet, maar na drie dagen kreeg ik een bericht waarin stond dat ik de gebruiksregels had overtreden. Op een van die foto’s was inderdaad een blote borst te zien, maar er was er bijvoorbeeld ook een van een blote rug.” Op enkele dagen tijd had Facebook alle Second Skin-foto’s van Raf verwijderd, en zelfs zijn account geblokkeerd. Hij kan ondertussen wel terug inloggen, maar de foto’s zullen niet meer op Facebook te zien zijn. Wie nieuwsgierig is, zal dus naar Vlassenbroek moeten. (tv)

Praktisch: Raf Moortgat: ‘Second Skin’, van 1 tot en met 31 juli 2011 in Galerie ’t Gepeins (Vlassenbroek 218).

Meer informatie: http://secondskin.rafke.org

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Pingback: foto posters

Geef een reactie