Zoek

“Problemen nieuwe gevangenis niet de fout van Open VLD”

Dendermonde – Dat het uitstel van de bouw van de nieuwe gevangenis handenvol geld kost, is door sommige leden van de Dendermondse bestuursmeerderheid in de schoenen van oppositiepartij Open VLD geschoven. Hilde Dierickx, voorzitster van de Dendermondse liberalen, reageert vandaag met een mededeling. “Minister De Clerck (CD&V) ondertekende het contract met de aannemer toen de auditeur bij de Raad van State al een negatief advies gegeven had. De Minister noemde dat een ‘berekend risico’. Maar nu dreigt de belastingbetaler hoge boetes te moeten betalen omdat de aannemer niet kan starten. De Minister heeft gegokt en verloren, met belastinggeld”, aldus Hilde Dierickx. “De problemen met de nieuwe gevangenis zijn niet de fout van Open VLD. Het is het schepencollege dat de beslissing nam Oud Klooster te adviseren. Indien een goed, stevig onderbouwd dossier was ingediend, stond de gevangenis er al. Nu is het één knoeiboel en wordt de fout op een ander gestoken.”

Ze wijst er -nogmaals- op dat haar partij niet tegen de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde is, maar wel tegen de locatie Oud Klooster. Bovendien werken de actiecomités onafhankelijk van Open VLD, klinkt het. “Elke burger heeft immers het democratische recht om een zaak aan te kaarten bij een rechtbank.”Een van de voortrekkers van het actiecomité Oud Klooster is Open VLD-gemeenteraadslid Geert Vermeir.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie