Zoek

KVG haalt ouders met kinderen met een handicap uit isolement

Grembergen – Ouders met jonge kinderen met een handicap hebben het volgens Solange Peirsegaele vaak niet gemakkelijk. “Er is enerzijds de emotionele kant en anderzijds zitten ze ook dikwijls met heel wat praktische vragen”, weet Solange. Om die redenen organiseert haar vereniging KVG op zaterdag 15 oktober een informatienamiddag voor ouders met kinderen met een handicap.

Solange Peirsegaele is sinds vorig jaar voorzitter van de Grembergse afdeling van KVG, de vereniging voor mensen met een handicap. “We organiseren elk jaar een vijftal namiddagen voor onze leden en geïnteresseerden. We vinden het belangrijk dat mensen met een handicap en zeker de ouders van kinderen met een handicap buiten komen”, vertelt Solange. “We merken dat ouders zich in het begin nogal dikwijls afzonderen en in een isolement geraken. Met onze bijeenkomsten proberen we daar wat aan te doen.”

Op zaterdag 15 oktober om 14.30 uur organiseert KVG Grembergen een informatienamiddag specifiek voor ouders met kinderen tot 21 jaar met een handicap of beperking. “We starten de namiddag met een getuigenis van een ouderpaar met kinderen met een handicap”, licht Solange toe. “De focus ligt niet op de negatieve ervaringen, maar op de kansen en de mogelijkheden om het beste voor het kind te bekomen. In het tweede deel van de namiddag geven we een zeer praktisch overzicht van alle voordelen, premies en rechten die kinderen met een handicap kunnen genieten. De bedoeling van onze informatienamiddag is om ouders te informeren en te ondersteunen.”

Deze activiteit vindt plaats in het Parochiaal Centrum, Hamsesteenweg 1 in Grembergen. De toegang bedraagt 1 euro per persoon, maar daar krijg je tevens koffie en een stuk taart voor.

Meer informatie: Solange Peirsegaele – 052 21 50 54.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie