“Champagne is de drank van de goden”

Oudegem – Eddy Philips houdt van een glas lekkere champagne. Hij trok vijftien jaar geleden naar de champagnestreek in Frankrijk en werd er kind aan huis bij enkele van de grotere champagnemakers.

“Ik was lang zelfstandig ondernemer en ik beloofde de wijnboeren waar ik vaak op bezoek ging om hun champagne exclusief te verdelen als ik ooit mijn zaak zou stopzetten”, vertelt Eddy Philips. En zo gebeurde het. “Al drie jaar voeren we het champagnemerk Bernard Pertois in. Met succes, want elk jaar neemt de vraag toe”.

Het enthousiasme waarmee Eddy over champagne praat, was ook de Franse wijnboeren opgevallen en afgelopen zomer ontving hij een ereteken en oorkonde als verdienstelijk persoon voor de plaatselijke economie. “Er werden toen zeven personen gehuldigd, zes Fransmannen en één Belg. Deze erkenning betekent veel voor mij”, aldus Eddy. Naast de champagne van het wijnhuis Bernard Pertois,gelegen te Le Mesnil sur Oger, de streek van de Marne, verdeelt Eddy ook nog andere champagnemerken.
“Ik heb drie kleinkinderen en zij lenen hun naam aan twee champagnes die ik door het champagnehuis Bernard Pertois liet maken”, vertelt Eddy. “Eerst was er de champagne Emmanu, met eigen capsule, genoemd naar onze kleinkinderen Emma en Manu. Onlangs is daar “Cuvée Marie” bijgekomen,een “Grand Cru” uit de streek van Avize. Deze Cuvée is genoemd naar ons derde kleinkind,Marie”.

Met de feestdagen in aantocht hebben Eddy en zijn echtgenote opnieuw een drukke periode voor de boeg. “Champagne is heel geschikt als aperitief en smaakt ook lekker bij oesters en kreeft”, geeft Eddy als tip mee. “Champagne is een godendrank die op geen enkel feest mag ontbreken.”

De wijn- en champagnezaak van Eddy Philips bevindt zich aan de Oudegemsebaan 20 in Oudegem. De champagne die hij invoert, vind je op de drankenkaart in het Dendermondse “Choice” (Grote Markt) en restaurant “’t Klokhuis” (Bevrijdingslaan). Meer informatie: BVBA EMDY – 052 21 81 87.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie