Zoek

Open Vld stelt falend parkeerbeleid aan de kaak

Dendermonde – Zaterdag 26 november voert Open Vld Dendermonde actie voor een duidelijker parkeerbeleid in onze stad. De partijafdeling wil aandacht voor “de lege parking boven de nieuwe bibliotheek, de onafgewerkte parking op de gedempte Dender en het falende rotatiesysteem op de Oude Vest”. Men wil ook “een betere coördinatie bij wegenwerken”. Open Vld Dendermonde pikt in op een nationale mobiliteitsactie waar ook 49 andere afdelingen aan deelnemen. De lokale actie start om 11 uur aan de rotonde op het kruispunt van de Oude Vest met de Brusselsestraat.

“De parking boven de bibliotheek is nog maar net geboren, maar blijkt nu al een zorgenkind. Het merendeel van de tijd blijft deze parking helemaal leeg. Open Vld stelt voor om de parking enkel betalend te maken van 9 tot 18 uur. Daarmee wordt de betaaltijd gelijkgesteld met alle andere betalende parkeerplaatsen in de binnenstad. Deze parking wordt dan aantrekkelijker voor de bezoekers van het cultuurcentrum Belgica”, aldus Hilde Dierick in een mededeling.

Open Vld pleit ook voor de heraanleg van de parking op de gedempte Dender. “Nu is die parking een zandbak in de zomer en een modderpoel in de winter. Hier ligt een mooie kans om deze parking te verfraaien en eventueel van een waterpartij te voorzien, wat een duidelijke verwijzing is naar de oude monding van de Dender”.

Om het tekort aan parkeerplaats op de Oude Vest op te lossen, willen de liberalen een ondergrondse parking aanleggen en de parkeermogelijkhedenop de Vlasmarkt behouden.

Lees hier de feedback van mobiliteitsschepen Bart Van Malderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. De parking bovenop de bib was van bij het begin kompleet overbodig en nodeloos duur. Wie naar CC Belgica wil, kan zich beter op de aangeduide parkings langs de Noordlaan zetten (CC Belgica en AC). Van daaruit ben je nog sneller ter plaatse. En misschien binnenkort zelfs via de tuin van huis Van Winckel. Had men de Dender niet dichtgesmeten, dan was het nu geen modderpoel of stofwolk, maar een mooi stuk binnenwater…
    Eigenlijk moet je alle verkeer in de binnenstad ontraden, behalve voor inwoners en andersvaliden. Alle parkings rond de stadskern liggen op wandelafstand. En als je toch een parking wil in de binnenstad, bouw ze dan ondergronds met in-en uitgangen langs de ‘kleine ring’.

Geef een reactie