Zoeken

Seniorentoneel brengt ‘Dorp in crisis’

Sint-Gillis – De toneelgroep van het lokaal dienstencentrum Zonnebloem brengt op vrijdag 9, zaterdag 10 en dinsdag 13 december het stuk ‘Dorp in crisis’. Alles in deze productie is eigen werk: van het stuk tot het decor, de senioren maakten het allemaal zelf. Regisseur Mark De Meyere leidt het stuk in de goede banen.

De seniorentoneelgroep is al sinds 1987 actief in lokaal dienstencentrum. Bescheiden begonnen met een stukje van een klein uurtje, groeide de groep van krasse ‘plussers’ uit tot een vaste waarde. De groep brengt jaarlijks zijn première tijdens het kerstfeest in de Zonnebloem. Nadien volgen er ook nog vertoningen voor de buurt, vrienden en sympathisanten.

De toneelgroep is voor geen kleintje vervaard. Pierre Moens ontpopte zich van toneelspeler tot toneelauteur. Hij schreef een volks stuk dat zich afspeelt in café De Bonte Specht, het kloppend hart van de wijk De Schorre. Gelegen achter de dijk, midden in de natuur waar iedereen nog iedereen kent, waar een volksmens nog graag zijn eigen leven leidt. De schaduw van de tirannieke baron bezwaart echter het leven en de gemoederen in De Schorre. Onder de bevolking groeit het verzet en in een aangespoelde kunstenares vinden zij een onverwachte bondgenoot. Tot daar het verhaal …

Op vrijdag 9 december gaat het stuk in première tijdens het kerstfeest van het dienstencentrum. Op zaterdag 10 en dinsdag 13 december zijn er bijkomende voorstellingen in ldc Zonnebloem, Breestraat 109 in Sint-Gillis. Kaarten kosten 4 euro (vvk) en 5 euro (kassa). Meer informatie: 052-25 19 30.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie