Zoek

Dendermondse sp.a wil progressieven bijeenbrengen

Dendermonde – De Dendermondse sp.a heeft de ambitie om alle progressieve krachten in Dendermonde samen te brengen op één lijst. Dat is een van de opvallendste resultaten van het debat dat de Dendermondse socialisten op 1 december voerden ter voorbereiding van de komende kiescampagne.

Sp.a Dendermonde is naar eigen zeggen in grote lijnen tevreden over het gepresteerde beleid tijdens de voorbije jaren. “De vernieuwing en modernisering van het stadsbestuur dat in Dendermonde in 1994 werd opgestart onder leiding van Norbert De Batselier wordt verder doorgetrokken, ook al hadden de progressieven sinds 2006 niet meer de meerderheid in het schepencollege. De dossierkennis en het harde werken van Bart Van Malderen en sp.a -mandatarissen, de schepenen en ocmw-voorziter voorop– hebben hier een groot aandeel in”, aldus de partij in een mededeling.

Voor sp.a Dendermonde is het verder sturen van het stadbeleid na oktober 2012 in een progressieve richting de echte inzet van de verkiezingen. Voorzitter Luc Van Gasse: “De gemeenteraadsverkiezingen in Dendermonde worden geen burgemeestersverkiezingen, maar zullen wel een antwoord geven op de vraag welk soort beleid de volgende zes jaar zal gevoerd worden. De uitdagingen zijn groot op het vlak van duurzaam verkeersbeleid, leefmilieu en ruimtelijke ordening, communicatie tussen stadsbestuur en burgers, en niet het minst op sociaal vlak: de vergrijzing en verkleuring van onze stad, de groeiende groep armen en kansarmen, … vragen een sterk, open en sociaal bestuur dat naar de toekomst kijkt.”

Volgens sp.a Dendermonde zijn de politieke kaarten de voorbije jaren in onze stad grondig herschud, en is het risico op een “behoudsgezinde en rechtse bestuursmeerderheid” zeer reëel. De algemene vergadering van Sp.a Dendermonde doet dan ook een warme oproep aan alle progressieven om samen met sp.a op één lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen te gaan.

Luc Van Gasse: “Dit niet doen betekent de progressieven in de nieuwe gemeenteraad verzwakken en dreigt de baan vrij maken voor een asociaal en conservatief stadsbestuur. Dat zou de klok in Dendermonde 18 jaar terug draaien, terwijl onze stad juist behoefte heeft aan een bestuur dat vooruit kijkt!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie