Zoek

11.000 euro per dag voor opschorting bouw gevangenis

Dendermonde – Volgens De Tijd betaalt de overheid sinds eind vorige maand dagelijks 11.000 euro voor elke dag die de bouw van een nieuwe gevangenis in onze stad vertraging oploopt. “Oorzaak is een resem bezwaren, onder andere van actiecomités, tegen de vergunningen. De teller staat dit weekend op 264.000 euro. De kans is zeer groot dat die extra kosten oplopen tot 1,65 miljoen euro”, aldus de krant. “Per gevangenis kan de schadevergoeding oplopen tot maximaal 825.000 euro. Dat maximum wordt voor de Vlaamse gevangenissen bereikt in de loop van de maand april”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. De zegen van actiecomites die gestructureerd tegen alles en nog wat zijn, en die men zelden kan beschuldigen van objectieve en doordachte dossierkennis. Dergelijke pipos kosten ons pakken geld en zouden feitelijk moeten kunnen veroordeeld worden tot het terugbetalen van de kosten als die ten onrechte zijn veroorzaakt. Nu lullen ze maar op omdat ze toch nooit voor hun verantwoordelijkheid worden geplaatst. Erg, heel erg.

Geef een reactie