Zoek

Er mag geschaatst worden in Dendermonde!

Dendermonde – Burgemeester Piet Buyse heeft beslist dat er vanaf nu mag geschaatst worden op de Brusselse Forten, met uitzondering van de noordelijke zone (kant Oude Dender) en rond de fontein. Hij deed dat conform het politiereglement en op basis van de dagelijkse metingen door de brandweer. De burgemeester heeft aan de stadsdiensten opdracht gegeven om langs de Brusselse Forten bordjes te plaatsen met volgende boodschap op groen papier: ‘Schaatsen toegelaten in deze zone (op eigen risico)’. Op de plaatsen waar niet mag geschaatst worden blijven de verbodsbepalingen (op wit papier) van kracht.

Burgemeester Piet Buyse: “De strenge nachtvorst heeft ervoor gezorgd dat het ijs op de Brusselse Forten minstens 9 à 10 cm dik is. Waar de ijsdikte onvoldoende is, dus rond de fontein en aan de noordzijde van de Forten, blijft een verbod om op het ijs te gaan van kracht. Ik reken op ieders gezond verstand om deze gevaarzones niet te betreden. Ik wens iedereen – en vooral de kinderen – veel ijspret!”

De Oude Dender tussen het Sas en het Scoutsplein wordt momenteel nog niet vrijgegeven omdat de dikte van het ijs erg variabel is (op sommige plaatsen slechts 5 à 6 cm). De burgemeester heeft aan de brandweer gevraagd om hem morgenvoormiddag opnieuw te rapporteren over de ijsdikte op verschillende plaatsen. Indien mogelijk worden morgenmiddag bijkomende zones vrijgegeven. Deze zullen ook met groene aankondigingsberichten aangeduid worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie