Ook schaatsen op Oude Dender en aan de Brusselse Poort

Dendermonde – Na de rapportering door de brandweer over ijsdikte op diverse locaties heeft burgemeester Piet Buyse beslist om bijkomende schaatszones vrij te geven. Ook deze zullen ook met groene aankondigingsberichten aangeduid worden. Gisteren konden we al melden dat de de Brusselse Forten gedeeltelijk vrijgegeven waren, en ondertussen is ook het ijs in de noordelijke zone voldoende dik zodat er kan geschaatst worden op de hele oppervlakte van de Forten (niet rond de fontein).

De Oude Dender tussen het Sas en het Scoutsplein (dam Nieuwe Dender) wordt ook vrijgegeven voor de schaatsers. De Dender rond het Sas en in de binnenstad is nog verboden terrein omdat de dikte van het ijs erg variabel is (op sommige plaatsen slechts 5 à 6 cm).

Ook de forten aan de Brusselse Poort worden vrijgegeven. Aan de Mechelse Poort blijft de situatie onveilig en daar mag dus niet geschaatst worden. De forten rond zwembad Olympos aan de Kalendijk worden niet vrijgegeven omwille van de gaten die in het ijs gemaakt werden in functie van het ijsberenfestival dit weekend. De locaties waar schaatsen is toegelaten, worden aangeduid met aankondigingsborden in groene kleur met de boodschap: ‘Schaatsen toegelaten in deze zone (op eigen risico)’. Op de plaatsen waar niet mag geschaatst worden blijven de verbodsbepalingen (op wit papier) van kracht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie