Zoek

100 jaar Baasroods sportleven in boekvorm

Baasrode – Jef Hermans bracht alles en iedereen die in Baasrode iets met sport heeft (of had) te maken samen in het boek ‘Baasrode, zijn kleine en grote sporters’. Het boek telt 350 bladzijden en is geïllustreerd met 450 foto’s en documenten.

Er wordt niet alleen aandacht besteed aan verdwenen verenigingen zoals bijvoorbeeld Atletiek Club Baasrode, Watersportvereniging Eskimo-Club, Green Star A.C., Samson’s Worstel & Boksclub, de turnkringen Arthur Van Praet, Buiten Verwachting en Vooruit, de volleybal- en kaatsploeg Adec, maar ook de huidige clubs komen uitvoerig aan bod.

Namen van honderden sportbeoefenaars, bestuursleden en trainers worden afgewisseld met allerlei weetjes en anekdotes. Zo verneemt de lezer o.a. of Green Star en F.C. Baasrode ooit een derby speelden, wie Real Kickers, Rigo Boys, Bierkopkes waren, of Frans Bonduel deelgenomen heeft aan het Belgisch kampioenschap veldrijden, hoeveel zesdaagsen “Pier” Goossens won, waarom Eddy Peelman een fikse boete kreeg in de Ronde van Frankrijk, wanneer B.C. Panters werd gesticht of in welk jaar Baasrode V.A. kaatskampioen werd in Hogere I.

“Baasrode, zijn kleine en grote sporters” wordt verkocht door Heemkring Baceroth. Op vraag van de auteur wordt zijn deel van de winst geschonken aan “Kom op tegen kanker”. Voorintekenen kan tot 15 maart op rekeningnummer BE69 7370 0667 7178 van Heemkring Baceroth met vermelding van sportboek, naam en volledig adres, door storting van 25 euro (+ eventueel 9 euro verzendingskosten). Na 15 maart kost het boek 30 euro (+ eventueel 9 euro verzendingskosten).

Op 19 en 20 mei van 14 tot 18 uur vindt een tentoonstelling over hetzelfde onderwerp. Tevens kan men zijn boek afhalen in de Gemeentelijke Basisschool, Molenberg 9, te Baasrode.

Meer informatie: 052 34 01 29.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie